
Doncs sí, un número dedicat a la gastronomia de casa nostra.
I el millor lloc per presentar-lo en societat, aquesta meravellosa instal·lació de l’Espai del Peix de Palamós. Un lloc que sense cap mena de dubte contribuirà i molt a donar a conèixer i a ensenyar a estimar aquesta riquesa que ens dóna aquesta mar, que molts de nosaltres desconeixem totes les possibilitats que ens ofereix gastronòmicament parlant. Jo moltes vegades he sentit a dir: aquest peix, o aquest marisc ara tant preuat i que no és a l’abast de totes les butxaques, abans només el feien servir els pescadors per al seu ranxo perquè ningú no el volia.
No sé si la gent no el volia perquè tenia massa espina, massa clova o senzillament no entraba per la vista. Però el que si que estic segur és que abans no hi havia aquesta cultura gastronòmica que tenim avui. Tots plegats hem après molt en els darrers anys i és ara quan al saber apreciar tota aquesta riquesa gastronòmica tant de mar com de terra endins que ens regala la nostra terra realment és quan en podem gaudir.
Amb aquesta oportunitat que ens ofereix l’Espai del Peix de Palamós, ens hem d’animar a conèixer la nostra gastronomia, de veritat que és un món per gaudir-lo i per conservar-lo, perquè les futures generacions segueixin preservant aquell pollastre amb escamarlans, aquells sofregits, suquets, o senzillament aquell pa amb tomata acompanyat d’unes anxoves o de qualsevol altre producte que la comarca del Baix Empordà ens ofereix.
GERARD XARLES (Editor de Revista del Baix Empordà)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada