dimarts, 29 de març del 2011

L’Hotel S’Agaró ha acollit la presentació del número 32 de Revista del Baix Empordà

El diumenge 27 de març, a les 19h, els salons de l’Hotel S’Agaró de Platja d’Aro van acollir la presentació del número 32 de Revista del Baix Empordà, dedicada en aquesta ocasió al cinema rodat a la comarca i al qual hi van asistir un centenar de persones. La presentació va anar a càrrec de Guillem Terribas, president del Col·lectiu de Crítics de Cinema de Girona. També va comptar amb la presència de Jordi Comas, president de la FOEG i de l’editor i el coordinador de la Revista, Gerard Xarles i Lluís Molinas. Va Cloure l’acte Dolors Padilla, alcaldessa de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró.

Hem volgut recordar aquella època daurada que ja fa uns quants anys van viure les nostres contrades, quan gràcies a aquest meravellós plató de cinema que ens ofereix tot el litoral baixempordanès vam acollir a nombrosos actrius i actors de renom que van rodar a casa nostra una gran quantitat de pel·lícules i a més alguns s’hi van afincar durant anys.
Va dir Gerard Xarles.


D’entre la resta de continguts de Revista del Baix Empordà cal remarcar dos reportatges sobre La processó de Verges de Jordi Roca i Rovira i Salvador Vega, l’Atles de Texeira de 1634 i les vistes de Palamós a la cartografia del s.XVII, la medecina popular als pobles mariners, un nou capítol sobre els ‘caleros’ de Palamós, l’emmarcador i representant d’artistes Antoni Masdéu conegut com el ‘Dalí de Palamós’, el músic romàntic baró de Ferrer afincat a la Bisbal, el fotògraf ‘Lux’, també bisbalenc, els importants fabricants de taps Montaner de Calonge, els gravats-mural del carrer de la Caritat de Palafrugell, el teòleg i historiador guixolenc Ernest Zaragoza o un interessant estudi sobre elements patrimonials reubicats, a Torroella de Montgrí.